Thursday, 7 July 2011

Puasa Ganti

Assalamualaikum.

Sekarang ny da masuk bulan Sya'ban kan? And secara amnya bulan depan adalah BULAN RAMADHAN!! Tapi aq still tak habis puasa ganti lagi ni. Aq tak nak bayar fidyah coz kang bukan pkai duit aq n semestinya pakai duit parents aq yang tak berdosa tu haa.. Aq punya hal, orang len plak kene kan.. Ape cer bro...? hahaha.. So aq decided nak habiskan puasa ganti aq dalam bulan ni jugak!

Pastue harini, aq dan roomate aq sorang ny ha, Aida nama die,p orang ramai panggil die yuyun. aq un x tawu la kenapa coz aq takda pulak tanya die kan, kitorang pun puasa. So pagi tadi pada pukul 5 pagi kitorang pun bangun coz nak sahur. Tapi setakat ny aq dah 3 hari berturut-turut puasa tanpa sahur, memang kempis la kan perut aq.

Pas kitorang sahur, yuyun cakap die nak tido, tapi x yeh, pastu die online plak. Aq memang xnak tido coz aq de kerja nak kene wat. X lame pastu die ajak aq g mandi, padahal jam baru pukul 5.30. Sumpah memang x pena la kan aq mandi pagi2 camtue weyh. Pas mandy kitorang terus siap2. Da siap kitorang berborak-borak la, tak tawu nak buat pe lagi. Dok borak-borak, siap-siap, sedar-sedar da terang da kat luar.

P sebelum g kelas sempat jugak kitorang berposing ny (hahaha) ;

ni la yuyun yang aq cakap td!
Cutekan?? cam Teletubbies(hahaha)

aq dengan yuyun

kak Ina dengan yuyun

Diorang ny la roomate-roomate aq n muke-muke yang aq tgok tiap-tiap hari. hehehe.. Tapi bes la diorang, sporting habis! N then lepas tu, sume membawa haluan ke kelas masing-masing. Ade yang dekat, ade yang jauh. Nasib baik harini kelas aq dekat je nan kolej. Pastue, sampai kelas lecturer BEL tue pown mintak assignment yang die bagi. Semua budak kelas aq kene keluar kelas balik coz lecturer kata selagi tak siap jangan datang kelas. FUH! Nasib baiklah group aq siap n kitorang je the only group yang survive tak kuar kelas tadi. Tue pun nasib baik je, yang aq cakap aq de kje pagi tadi tue nak buat keje MISS (nama dirahsiakan) tuelah. Dalam kelas, after the lecturer tanda assignment kitorang, die suruh kitorang wat latihan pulak, bile budak-budak yang lain masuk kelas balik, kitorang da siapkan latihan tue, pastue mula la borak2 tanpa hala tuju. Aq plak?? hehehe.. tgoklah bawah ni!

Nie la yang aq wat kalau boring, ish3~


Gambar diatas ny tidak boleh dipercayai. Hanyalah hiasan semata-mata. ^_^

Okelah, aq un tak tahula ape sebenarnya motif aq citer sume ny, pape je just leave ur comment down there kayh! ;)

SALAM...

p/s: sesiapa yang tak ganti puasa lagi tue, gantilah cepat-cepat ye, masih ade mase lagi nie!!

Saturday, 2 July 2011

UlangTahun

Assalamualaikum..

Hope korang sume sihat n happy sajer coz harinie hary yang bermakna buatku.
masuk harini aq dah bersama die SETAHUN!! 
xsangka aq, pejam celik-pejam celik da setahun da kitorang kapel. Masa yang berlalu begitu pantas sampai aq sendiri x mnyedarinya. 

Walaupun dah setahun hubungan aq dan dia, aq x pernah sedikit pun merasa bosan kerana dia sangat istimewa dan sangat ku cintai. Walaupun kadang-kadang ade berselisih faham... Almaklumlah, aq nie da la kuat jeles, cepat merajuk, n macam-macam lagilah sifat2 negatif yang aq rase ade pada diri aku nie.. P die tetap cakap die sayang kat aq, die nak aq je bersama die,.. Sebab tuelah bile dengan die aq rase mase sgt cepat pergi. Bile aq rase down ke, kecewa ke.., die sentiasa di sisi aq buat aq happy..

Untuk SeseOrang yg sGt ku sayangi,

Maaf ye sayang andai diri ini ada membuat kau terluka, menangis, marah.. 
Sayang betul-betul ingin menjadi yang terbaik buat Abang.. xpena terlintas dalam hati nie nak buat camtu.. 
Lau leh, sayang nak wat abang happy je setiap mase nan sayang.. p sayang tau,, setiap hubungan ade pasang dan surutnya.. P hanya satu yang sayang harapkan dari abang hanyalah kasih sayang yang tulus dan ikhlas dari hati.., x ada yang lain lagi yg sayang nak.. Boleh x abang sayang kat sayang sampai sayang pergi wat selama-lamanya? t lau sayang da xda, awula abg yeh cari orang lain taw..

Thanx sangat abang sebab sudi syang kat sayang, terima sayang apa adanya.. Sayang heppy sangat dapat kekasih macam abang.. Syg harap hbngan kita nie berkekalan hendaknya.. 

Gmbar lame tp sgt berharga!!


Miannae!!!!!!!!

Walaupun harini kitorangnye annivessary 1st year (kapel je pon, annivessary bagai. hehehe), p kitorang x dapat jumpe or celebrate it coz aq ade modul Kemahiran Insaniah yang wajib pergi oleh semua rakyat jelata di bawah naungan UiTM. Daie pukul 8 pagi tadi pai kul 6.30 baru habis. Nasib baik modul sem ny lepak je x dela aq pengsan nx bangun-bangun daie ats katil pai esok kan.. Btw, before g tadi aq sempat snap gambar kit, nak share je.. hehehe..

ngee..





 Esok pulak aq ade Family Day untuk kolej kesayangan aq ny ha,, pagi-pagi buta dah kene turun,, haish!! lemah lutut ny cam nenek2 umur 90 tahun! Tapi demi kolej tercinta kan......    (-_-) kenela pergi jugak.
Okela, sampai disini je yang aq yeh katakan, yang len akan ku katakan pada lain hari yerk! maap! huhuhu..

wAssalam..

GOOGLING ~