Saturday, 10 December 2011

SAYANG PAKWE BERPADA-PADA, SAYANG FAMILY BUAT SELAMANYA. :)

Assalamualaikum.

Tajuk entry yang aku sendiri tak percaya aku tulis.

SAYANG PAKWE BERPADA-PADA, SAYANG FAMILY BUAT SELAMANYA..

Encik pakwe, entry ni bukan nak cakap yang I tak sayang you taw. Sayang sangat taw. hehe. :)

Just nak share dekat kawan-kawan yang tak kira kita dimana, susah dan senang, suka dan duka kita, tempat kita mengadu,, tanya pendapat dekat siapa? FAMILY. kann.. Kalau kita bergaduh dengan pakwe ke mula la nak nyanyi lagu ni,



merepek merabanla, menangisla, then, family jugak yang tolong bring up kita punya mood supaya happy balikkan.? 

Kalau gaduh dengan family kita nak mengadu dengan siapa? kawan? pakwe? dapat pulak pakwe jauh, macamane mau tolong? So, the point of this entry to make semua orang sayang family lebih daripada outsider coz family sentiasa ada di sisi kita walaupun kita ni hodohke, papake, busukke, tak lawake, hitamke, pahitke ,haaa ape lagi?? cakap jer, diorang tetap akan bagi duit dekat kita bulan-bulan kan? Bagi apa kita mintakkan?

Yang kita ini asyik gayut dengan pakwe 24jam boleh, telefon mak? hmm, dua minit pun berkira. Bila gaduh dengan pakwe baru nak terhegeh-hegeh cari makla, abahlah, akaklah, adikla. Pernah tak korang macamtu? 
Kalau rasa diri korang macamtu, Aku pulak rasa korang kena ubah semua tu. Telefon mak or abah tiap-tiap hari walaupun tak ada benda nak cakap. Diorang akan gembira sangat, serius tak tipu. Then bila nak letak, cakap I LOVE YOU MAK, ABAH!

Bukan masa mintak duit jer cakap i love you bagai tu semua. Aku kalau kol abah aku pun cakap I LOVE YOU, MUAH2! sama macam yang aku cakap kat bf aku. hee. kantoi suda! At first segan jugak, p dah lama-lama dah biasa dah. Bila kita telefon parents kita selalu ni tak rugi pun, kredit jalan la bnyak mana pun korang takkan rugi punya.

 Sebab apa? 

Sebab nanti mak or abah kita akan selalu ingat akan kita dan sentiasa mendoakan kesihatan, keselamatan, dan juga kejayaan kita tak kira kat mana kita berada.

Orang lain ada doakan kita macam diorang? tak ada! kalau ada pun, doa ibubapa lagi berkat kan? 

Kita pun jangan lupa doakan ibu bapa kita. Semoga mereka sentiasa dipelihara pleh ALLAH S.W.T sebagaimana mereka memelihara kita sewaktu kecil. Kalau korang sayang parents korang lepas solat, baca doa ini. Innsyaallah, ibubapa kita sentiasa terpelihara. amin.

Ni dia doa serta maksud doa kepada ibu bapa.

So the conclusion is family is always first! and they're always right! Janganlah sesekali kita abaikan family kalau kita nak berjaya di dunia dan akhirat. amin.


Mak,Abah, angah sayang sgt2 kat makabah. muah!
Thanks so much for everything..





GOOGLING ~