Saturday, 8 December 2012

Awal semester akhir?



Tu diaa...
Tajuk mengelirukan? Biasa,,, trademark aku. bhaaha..

Bukan ape, saja je aku nak cerita pasal semester akhir aku di UiTM Segamat ni. Sebagai kenangan di masa hadapan nanti. Poyonye ayat ko ni fana, hah, tu yang korang rasa kan? Aku pun rasa begitu. kihkihkih..

OOOpppsss, sebelum aku lari ke topik yang merapu, sebenarnya aku nak cerita pasal aku bawak kawan aku, @Jamilah_Johan ni pergi klinik coz tangan dia kena gatal-gatal. Dia taknak pergi klinik kerajaan coz katanya dia dah pergi tapi tak baik-baik. Apa nak katakan,, aku pun temankan lah dia pergi klinik swasta kat segamat tu. Klinik Ali namanya.

Tapi service klinik tu sangatlah poor, registration setengah jam,, tunggu doktor setengah jam lagi. Dekat satu jam jugaklah kitorang dekat klinik tu, padahal takda orang pun masa tu. 

Bila dah dapat masuk, kena marah pulak. hahaha.

Masuk-masuk je...

Doktor : Jamilah ye, kenapa? apa masalah?
Jamilah : Ni tangan saya ni doktor, dia macam nak hilang cap jari.
Aku : (nak tergelak je)
Doktor : (Dia pun tak tahu nak buat apa dia belek-belek tangan milah, pastu dia cek blood pressure, pastu dia check mata. Motif?? )
Aku : Milah, cakaplah kau sakit kepala kan tadi?
Doktor : Apa?
Jamilah : Takda, tadi tunggu lama sakit kepala. (milah ni memang gelabah sikit)
Doktor : Hey awak ingat saja-saja je ke saya nak lambat? tengok budak tu" sambil tunjuk dekat belakang bilik tu ada budak sedang terbaring Sawan katanya.

Tapi kitorang bukan nak buat dia terasa, milah tu memang gelabah sikit, takyah la nak marah-marah! haishh!!  Nyampah betul aku kalau orang kerek-kerek ni. APTB!

Lepas ni Milah, kita pergi klinik lain jelah. Jangan pergi klinik tu lagi. hahaha

Ni gambar-gambar semasa di Klinik Ali tu ;

Tengok tu, @Jamilah_Johan promote ubat dia.

Me with Milah. :D

Okayyy.. Abaikan muncung saya. hahaha.

\
That's all from me..

Assalamualaikum.. :*











Aku terima kamu seadanya...



Assalamualaikum..

haa,, tajuk nak jiwang jiwang.. 

Sebenarnya tajuk tu bukan untuk siapa-siapa, maksud siapa disitu tu oranglah kan. Tapi ia adalah untuk result aku. huhuhu
 hurrmmm,,, tak sangka jatuh sem ni. Apalah nak jadi dengan aku ni kan..
Tak pelah,, aku rasa aku dah cuba yang terbaik.

Papepun syukur ALHAMDULILLAH YA ALLAH..

Aku rasa sem lepas pointer jadi macam ni maybe sebab layan korea banyak sangat! hurrmmm,, penangan korea dalam hidupku.

But then semester ni, aku takkan abaikan pelajaran lagi coz this is my last semester for Diploma in Banking. Kawan-kawan please doakan saya jugak ea..

Assalamualaikum.. ;)

Thursday, 16 August 2012

AT LAST!!


At Last!!

Aku dapat memiikinya (even mak yang beli) setelah beberapa kali memujuk mak and abah untuk membelikannya untuk ku. 

Aku nak sangat benda ni since aku join Photography Club (PHOCUS) UiTM Segamat. First time aku pegang benda ni, orang punya je, pinjam. Excited sangat. 

Then, nak dijadikan cerita, semalam mak abah ambil aku dekat UiTM, balik tu kitorang lepak kat tepi sungai Muar jap. Pastu adik aku mintak abah kunci kereta. Tup-tup dia dtg balik bawak kamera.
Pergh, D5100 plak tu!! memang pujaan ku. Terus aku menjerit kat situ,

WAAA!! kamera!! BILA BELI NI?? 

Punya lah excited. Tak sangka pulak usaha aku membodek selama ni menjadi realiti. wakaka.








Dah dapt kamera, pe lagii, berphotoshoot lah aq je kerja. Maybe later I'll update about it. :P

Tuesday, 14 August 2012

Balik Kampung



Kalau dah merantau, rasa nak balik kampung tu lain macam sikit. Lagi-lagi kalau tak balik rumah lagi ramadhan ni.  Tadi last kelas, lecturer baru cakap "okay class saya nak ucapkan..." Bebudak kelas aku terus YEYY!!!! Selamat Hari Raya sir,, kitorang dah nak balik kampung ni.. wahaha..


Tak senonoh je budak. Lecturer belom habiskan ucapan dia lagi. saboo jelah. :D Even ada yang balik lewat sikit dah siap-siap kemas barang. Bilik aku dah penoh dengan beg-beg yang nak di bawak balik oleh roomate-roomate aku untuk raya kali ni.

Ni lah buktinya.

Aku rasa nak bawak banyak barang balik, tapi kemas-kemas tak tahu pulak apa yang nak di bawak balik. Last-last bawak beg kecik ni and laptopje. 

Tapi abah and mak datang ambil petang, cepatlaa masa berlalu. Tak sabar nak balik kampung..




MELAKA!!! Wait for me,, I'm coming home!!

People changing




Betullah orang cakap selama ni.

MANUSIA MEMANG CEPAT BERUBAH!!

Perubahan yang sangat drastik itu membuatkan hati aku yang kental dulunya kini menjadi sgt lemah. Sampaikan kalau jumpa dengan diorang pun aku dah boleh nampak aura bencinya diorang dekat aku.

even diorang buat macam biasa je, tapi diri kita sendiri automatically akan tahu yang diaorang sudah berubah.

Dan apabila satu hari terlihat bukti yang benar-benar membuktikan kebencian mereka padaku, barulah aku sedar. Hati yang dahulunya keras, kental seperti kaca kini berderai , retak bukanlah seribu, malahan jutaan keretakan.

Sekarang aku cuba bangkit kembali, cuba kembali seperti biasa.

Tetapi....
hati aku seperti diratah apabila berdepan mereka.

Why farhana?
Dulu kaulah yang paling kuat gelak, bising dalam kelas, aktif je.
Sekarang ni pergi kelas pun layu je..
Jangan tanya aku kenapa.
Semua berpunca dari kamu dan kamu.

Aku ni bukan manusia yang cepat melupakan. Parut di hati aku masih berdarah. Tak tahu bila sembuh. 

Tapi jikalau benar kamu dan kamu benar-benar telah berubah, mungkin aku akan memaafkan. 

Jika tidak, aku takkan pernah memaafkan. Dan aku juga takkan pernah menyesal kehilangan kawan seperti kamu. 

Sebab aku tak pernah dapat kawan yang makan kawan. Ini lah first time dalam hidup aku dan aku rasa aku takkan lupakan sampai bila-bila.

Andai terjadi pada korang, aku rasa barulah korang akan terasa betapa sakitnya hati. 

Maaf kalau ada terbuat korang teras ke apa ea.. Tapi inilah isi hati aku. Seorang kawan yang setia tetapi dikhianati. 



assalamualaikum..




*still feeling sad.


Monday, 13 August 2012

Photoshoot

Assalamualaikum..

Pada suatu hari yang hening, kami roomate2 telah mencapai kata semangat untuk memasuki pertandingan photography anjuran kelab PHOCUS. Saja-saja je main-main ambil gambar guna kamera D5100. Boleh tahan jugak gambar dia. First time pakai lah kata.

Lagipun hadiah dia lumayan jugak. 

First prize: RM150
Second prize: RM100
Third prize: RM70



TEMA?? : RETRO

Ni gambar aku men-men jek. HAHAHA.



Ni sebenarnya gambar-gambar yang dipertandingkan: 





Aku tahu aku tak sepatutnya jadi model kat situ. Tapi bebudak ni suruh jugak. Amek la gambo model tak bertauliah haaa...  -__-"


After Photoshoot session :


Ni lah dia junior-junior aku yang officially menjadi partner dalam contest ni. ;)




Siti Hajar Osman. (I am JPK Sektor B Kolej okayyy) hahaha. jan marah hajar, gurau-gurau. :D


Soo,, Keputusan pertandingan????


Korang dah boleh expect sendiri kan? bhahaha. so just SHUT YOUR MOUTH UP!!!


 OK BYEEEE....



Saturday, 28 July 2012

RELATIONSHIP

Assalamualaikum.,,,

Harini nak cerita sikit pasal cerita peribadi aku..

As we all know, whatever relationship will have problems right? Because there is no one perfect in this world.
But this problem comes from me. from my own mistakes. not him.
he didn't do wrong at all..

But me, is the one who always makes trouble to him.. I don't know why.. :'(

After the things happen, I always wondering about what am I'm gonna be when I am at his situations. Maybe I will not accept him again.. :(

But him...,, 
was never give up on me..

That's why I have make decision to choose you..
Because I know only you the one for me.

Who are always besides me,
Who are willing to do anything for my happiness,
Who's who always take care of me,
Who always make me smile,
Who are always want to take care of me for the rest of my life..


I promised you that I will never something stupid again. From now, I know I only love you.. 
Deep in my heart, only you inside it..

Maybe I just forget it at that time,, but now I realised we have been together for a long time. But you never stop massaging me, calling me, hanging out with me without any excuse and feeling bored.

BUT

now, I promised you honey that I'll try the best for our relationship..
Bukti cintaku untuk mu... <3

I LOVE YOU SO MUCH!!


Monday, 23 April 2012

Edit gambar

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh..,,
dan
Salam sejahtera.

Today I wanna talk about editing photos. Ecece mak minak skipping london gituh. HAHAHA.. Yelah, angan-angan nak ke luar negara, tapi belum kesampaian lagi. Insyaallah, one day this "MAT JENIN" dreams will become true.

EHhh,, lari topik betullah budak busuk nie. Sebenarnya aku nak cita pasal edit-mengedit gambar jep. Aku nieyh obses gilak bab edit-mengedit gambaq. suka jadikan dia macam ekskusip sikit sebab nak bagi abang-abang and mak minah di luar sana tgok gambar aku tuh.

Dulu aku guna Picnik.com but sekarang dah tutup coz diorang dah koin GOOGLE+ and whatever blablabla aku bace kat google. But now, there is one place that is more exciting for editing pictures.


THAT IS,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,




Tempat baru ni lagi best and cantik untuk orang yang sebenarnya tak reti sangat mengedit menggunakan Adobe Potoshop or whatever benda alah yang sangat complicated yang aku belajar dari kecik pai beso pun tak dapat-dapat jugak tangkap. HUHUHU. (jan mare haaa..)

So, ada satu photos nak tunjuk before and after editing.

BEFORE



AFTER

Kita boleh saksikan effect dia sangat effective ye mak minah walaupun hanya satu klik. Kelassss gitu..

Okelah, Selamat mencuba,, ^___^

Monday, 20 February 2012

Love is basic necessities in human life. :)


Will you love me in December as you do in May,

Will you love me in the good old fashioned way?

When my hair has all turned gray,

Will you kiss me then and say,

That you love me in December as you do in May?

~James J. Walker


Are you  love me that way? can you my dear? 

I know.......

Maybe I'm not as beautiful as any other girls,
Maybe I'm not has something that you want,
Maybe I'm doing something that you don't want to,
Maybe I'm not as perfect as you want..


But I always do the best for you,
BECAUSE,
I really want ...,

To be the only one that you loved,
To be whom you shared everything,
To be someone that you remember in your moments,
To be the one that you always wanted to look at,
To be the one that shining your life,
To be the one that brightening up your days,
To be someone that you care most,
To be someone you ever dream,
To be the only person that you always miss,

And the most important part that I really wanted is
To be someone that you wanna shared your life with..


Can I be the one dear..?
Maybe yes, maybe not.
We'll never know..
But as long as you love me,
You'll be the only one who has my heart..

Remember my words dear,
remember our promises.

Insyaallah,
our love will grow bigger and bigger
and some fine day, 
our dream will come true..






Love,
Nurfarhanah binti Mazlan.


For you the only one,
SHARIFUDIN ZAINAL




GOOGLING ~