Monday, 23 April 2012

Edit gambar

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh..,,
dan
Salam sejahtera.

Today I wanna talk about editing photos. Ecece mak minak skipping london gituh. HAHAHA.. Yelah, angan-angan nak ke luar negara, tapi belum kesampaian lagi. Insyaallah, one day this "MAT JENIN" dreams will become true.

EHhh,, lari topik betullah budak busuk nie. Sebenarnya aku nak cita pasal edit-mengedit gambar jep. Aku nieyh obses gilak bab edit-mengedit gambaq. suka jadikan dia macam ekskusip sikit sebab nak bagi abang-abang and mak minah di luar sana tgok gambar aku tuh.

Dulu aku guna Picnik.com but sekarang dah tutup coz diorang dah koin GOOGLE+ and whatever blablabla aku bace kat google. But now, there is one place that is more exciting for editing pictures.


THAT IS,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,




Tempat baru ni lagi best and cantik untuk orang yang sebenarnya tak reti sangat mengedit menggunakan Adobe Potoshop or whatever benda alah yang sangat complicated yang aku belajar dari kecik pai beso pun tak dapat-dapat jugak tangkap. HUHUHU. (jan mare haaa..)

So, ada satu photos nak tunjuk before and after editing.

BEFORE



AFTER

Kita boleh saksikan effect dia sangat effective ye mak minah walaupun hanya satu klik. Kelassss gitu..

Okelah, Selamat mencuba,, ^___^

1 comment:

  1. kalau rajin mencari,banyak picture editor yg best2.hehee..

    eca dtg sini ajak join GA --> http://www.ecadwinkyasha.com/2012/03/my-little-giveaway.html

    ReplyDelete

GOOGLING ~