Thursday, 16 August 2012

AT LAST!!


At Last!!

Aku dapat memiikinya (even mak yang beli) setelah beberapa kali memujuk mak and abah untuk membelikannya untuk ku. 

Aku nak sangat benda ni since aku join Photography Club (PHOCUS) UiTM Segamat. First time aku pegang benda ni, orang punya je, pinjam. Excited sangat. 

Then, nak dijadikan cerita, semalam mak abah ambil aku dekat UiTM, balik tu kitorang lepak kat tepi sungai Muar jap. Pastu adik aku mintak abah kunci kereta. Tup-tup dia dtg balik bawak kamera.
Pergh, D5100 plak tu!! memang pujaan ku. Terus aku menjerit kat situ,

WAAA!! kamera!! BILA BELI NI?? 

Punya lah excited. Tak sangka pulak usaha aku membodek selama ni menjadi realiti. wakaka.








Dah dapt kamera, pe lagii, berphotoshoot lah aq je kerja. Maybe later I'll update about it. :P

Tuesday, 14 August 2012

Balik Kampung



Kalau dah merantau, rasa nak balik kampung tu lain macam sikit. Lagi-lagi kalau tak balik rumah lagi ramadhan ni.  Tadi last kelas, lecturer baru cakap "okay class saya nak ucapkan..." Bebudak kelas aku terus YEYY!!!! Selamat Hari Raya sir,, kitorang dah nak balik kampung ni.. wahaha..


Tak senonoh je budak. Lecturer belom habiskan ucapan dia lagi. saboo jelah. :D Even ada yang balik lewat sikit dah siap-siap kemas barang. Bilik aku dah penoh dengan beg-beg yang nak di bawak balik oleh roomate-roomate aku untuk raya kali ni.

Ni lah buktinya.

Aku rasa nak bawak banyak barang balik, tapi kemas-kemas tak tahu pulak apa yang nak di bawak balik. Last-last bawak beg kecik ni and laptopje. 

Tapi abah and mak datang ambil petang, cepatlaa masa berlalu. Tak sabar nak balik kampung..




MELAKA!!! Wait for me,, I'm coming home!!

People changing




Betullah orang cakap selama ni.

MANUSIA MEMANG CEPAT BERUBAH!!

Perubahan yang sangat drastik itu membuatkan hati aku yang kental dulunya kini menjadi sgt lemah. Sampaikan kalau jumpa dengan diorang pun aku dah boleh nampak aura bencinya diorang dekat aku.

even diorang buat macam biasa je, tapi diri kita sendiri automatically akan tahu yang diaorang sudah berubah.

Dan apabila satu hari terlihat bukti yang benar-benar membuktikan kebencian mereka padaku, barulah aku sedar. Hati yang dahulunya keras, kental seperti kaca kini berderai , retak bukanlah seribu, malahan jutaan keretakan.

Sekarang aku cuba bangkit kembali, cuba kembali seperti biasa.

Tetapi....
hati aku seperti diratah apabila berdepan mereka.

Why farhana?
Dulu kaulah yang paling kuat gelak, bising dalam kelas, aktif je.
Sekarang ni pergi kelas pun layu je..
Jangan tanya aku kenapa.
Semua berpunca dari kamu dan kamu.

Aku ni bukan manusia yang cepat melupakan. Parut di hati aku masih berdarah. Tak tahu bila sembuh. 

Tapi jikalau benar kamu dan kamu benar-benar telah berubah, mungkin aku akan memaafkan. 

Jika tidak, aku takkan pernah memaafkan. Dan aku juga takkan pernah menyesal kehilangan kawan seperti kamu. 

Sebab aku tak pernah dapat kawan yang makan kawan. Ini lah first time dalam hidup aku dan aku rasa aku takkan lupakan sampai bila-bila.

Andai terjadi pada korang, aku rasa barulah korang akan terasa betapa sakitnya hati. 

Maaf kalau ada terbuat korang teras ke apa ea.. Tapi inilah isi hati aku. Seorang kawan yang setia tetapi dikhianati. 



assalamualaikum..




*still feeling sad.


Monday, 13 August 2012

Photoshoot

Assalamualaikum..

Pada suatu hari yang hening, kami roomate2 telah mencapai kata semangat untuk memasuki pertandingan photography anjuran kelab PHOCUS. Saja-saja je main-main ambil gambar guna kamera D5100. Boleh tahan jugak gambar dia. First time pakai lah kata.

Lagipun hadiah dia lumayan jugak. 

First prize: RM150
Second prize: RM100
Third prize: RM70



TEMA?? : RETRO

Ni gambar aku men-men jek. HAHAHA.



Ni sebenarnya gambar-gambar yang dipertandingkan: 





Aku tahu aku tak sepatutnya jadi model kat situ. Tapi bebudak ni suruh jugak. Amek la gambo model tak bertauliah haaa...  -__-"


After Photoshoot session :


Ni lah dia junior-junior aku yang officially menjadi partner dalam contest ni. ;)




Siti Hajar Osman. (I am JPK Sektor B Kolej okayyy) hahaha. jan marah hajar, gurau-gurau. :D


Soo,, Keputusan pertandingan????


Korang dah boleh expect sendiri kan? bhahaha. so just SHUT YOUR MOUTH UP!!!


 OK BYEEEE....



GOOGLING ~