Wednesday, 17 August 2011

Contest : Saya Gadis Bertudung


Assalamualaikum..

Harini saya, Nurfarhanah binti Mazlan, nak join contest yang di anjurkan oleh Cik Ika. haha. 
Poyola makcik oi. Ok stop mumbling! Contest ini senang ya amat. Hopefully kita dapat tudung baru nanti. hehe..

Sila tengok procedure-procedure yang diberikan oleh pihak Cik Ika :

1. Buat 1 entry bertajuk Saya Gadis Bertudung.
DAH!
2. Letak gambar anda bertudung, xkisah tudung jenis apa asalkan menutup aurat & gaya yang baik.
( tak semestinya nampak muka.. )
      p/s : gmbr edit2 pon bole =)
DAH BAWAH NI!





3. Lengkapkan ayat ni : Saya bangga menjadi gadis bertudung kerana ... ( xkisah pnjg mne pon )

"Saya bangga menjadi gadis bertudung demi menutup aurat. Allah S.W.T mewajibkan seorang wanita muslim untk menutupi auratnya. Seperti yang dinyatakan di dalam ayat di bawah.
"Wahai anak Adam, sesungguhnya Kami telah
menurunkan kepadamu pakaian untuk menutupi auratmu
dan pakaian indah untuk perhiasan.
Dan pakaian takwa itulah yang paling baik.

Yang demikian itu adalah sebahagian dari
tanda-tanda kekuasaan Allah, mudah-mudahan
mereka selalu ingat".

Surah Al.A'araaf (26)

Dewasa ini, tudung mempunyai berbagai-bagai jenis dan berbagai-bagai gaya yang boleh di aplikasikan dalam hidup seorang muslimah sejati. Salendang ada, tudung ekin pun ada, tudung bawal lagi, pashmina lah. Macam-macam kan. Jadi tak ada masalah kalau kita nak mangikuti fesyen terkini walaupun bertudungkan? asalkan masih berlandaskan kehendak syaraklah. Ada lagi satu yang saya nak share kat sini,
ustazah kita selalu kata biar pun kita memilih sangat pilih tudung, nak yang paling chantek kat dunia ni ke, yang paling mahal pun (biar ikut kemampuan dirilah kan), asalkan kita ada niat nak tutup kepala(aurat) kita akan tetap dapat pahala kerana kita ikut perintah Allah S.W.T, Pencipta Kita."

Perempuan yang bertudung biasanya akan jaga juga aurat-aurat yang lain. Sebab tu lah kadang-kadang kita tengok perempuan yang pakai tdung ni manis-manis je semua. Sopan je.. Chumel pun ade. Yang penting kita jaga penampilan diri, kemas, dan yang paling penting,, perangai tu!!!! Kalau dah pakai tudung tu, kita cuba menyopankan diri kita di hadapan orang ramai agar orang memandang tinggi kepada wanita-wanita muslimah ini. Manalah tau, nanti ada orang bukan muslim tertarik pada Islam selepas tengok diri kitakan, dah dapat pahala.. Alhamdulillah.. 
Dah la, macam panjang sangat da entry ini, hehe~ sory ya Cik Ika kena baca panjang-panjang pula. huhuhu.. Lastly, kepada wanita muslim, jagalah auratmu.  (^_^)>

4. Letak banner diatas ni di bahagian atas entri anda kemudian link ke segmen ni.
DAH DAH!
5. Dah siap tinggalkan link anda kat Cik Ika oke.
DAH DAH DAH JUGAK, HEEE!
6. Hanya perempuan shaja. ( jangan ada plak laki yang nak join hehe )
SHAYA MEMANG PEREMPUAN LAH!
7. Pemenang dipilih berdasarkan gambar yang elok+sopan dan juga statement yang dibuat.
SOPANLAH KOT. PILIHLAH SAYA CIK IKA.. HUHU! ^_^

TARIKH TUTUP : 24 Ogos 2011 jam 12 t/h

3 pemenang utama akan menerima koleksi tudung dari CARTIECA CLOSET.
semua peserta yang join akan dimasukkan dalam senarai Gadis Bertudung di ruangan sidebar blog Cik Ika sehingga 31 Ogos 2011. 

SELAMAT MENCUBA 
          wahai Gadis Bertudung yang cumil..
Cumilkerr? Cik Ika lagi chomel. ngee lagi~~ hehe.



YEAYY!! Dah siap pon entry ny. Kengkawan sume pun joinlah ye? Doakan kejayaanku. ngeee~~ 
..WASSALAm..





4 comments:

  1. tahniah n tq fana for joining. wow, panjang gtu huraian ye.. hehe ape2 follow up blog cik ika ye. thx ! gud luck ^^

    ReplyDelete
  2. alright cik ika. hopefully menang. hehe! thanx for buat contest. SUKEE!!

    ReplyDelete
  3. gud lux syg~.panjang benor sebab musababnye.huuu.

    ReplyDelete
  4. jum tengok senarai pemenang http://cartiecacloset.blogspot.com/2011/08/pemenang-contest-gadis-bertudung.html

    ReplyDelete

GOOGLING ~